Johannes Persson på Sagoy – sympatiska bilder, sympatiska priser

Sympatiska Galleri Sagoy i Malmö visade under (nu avslutade) Malmö Fotobiennal intressanta analoga bilder av Johannes Persson. Och varför skriver jag om detta? Jo främst för att priset per bild var satt till sympatiska / demokratiska 1750 kronor. I en bransch där priser i 10-30-tusenkronorsklassen inte är ovanliga är det trevligt att träffa på en fotograf med en något ödmjukare inställning. Jag kan förstå höga priser när det gäller etablerade, internationellt erkända fotografer, men när relativt (för att inte säga totalt) okända fotografer som de på HD/SDS Fotosalong under Landskrona fotofestival begär 8000-10000 SEK för en bild tycker jag det har spårat ur lite. Självförtroende och stolthet är ju bra men lite ödmjukhet inte heller så illa. Är det inte roligare och bättre för egot hos en ny fotograf att sälja en bild för 2000 SEK än att inte sälja en för 10000 SEK?

mumie_photo_by_johannes_persson

Finfin mumiebild av Johannes Persson. 1750 SEK och såld.

 

Johannes_Persson_själv

Johannes Persson – ödmjuk. (Bild ‘lånad från nätet’.)