Julia Lindemalm fick Tunbjörk-priset

Det pris som instiftats av Borås Tidning till Lars Tunbjörks minne utdelades igår för första gången. Det gick till den Malmö-baserade fotografen Julia Lindemalm för hennes bildserie Zoo World, som Sydsvenskan publicerade 2012. I Sydsvenskans artikel säger hon bland annat att hon är förtjust i djur, mindre förtjust i djurparker.

“I djurparken syns motsättningen i vår relation väldigt tydligt. Det sägs att den finns till för att vi ska lära oss mer om djuren. Men det vi lär oss på zoo är att människan härskar. Att djuren finns där för vårt nöjes skull och kan användas som vi vill.”

Läs hela artikeln här, där det även står om hennes kommande bok Katt People. Borås Tidning skriver så här.

 

photo_by_julia_lindemalm

Foto: Julia Lindemalm.

 

photo_by_julia_lindemalm

Foto: Julia Lindemalm.

 

photo_by_julia_lindemalm

Foto: Julia Lindemalm.

 

photo_by_julia_lindemalm

Foto: Julia Lindemalm.